Κατάσταση

food power!

η γυναίκα έσκυψε πάνω από το πέτρινο τζάκι, προσθέτοντας στριμμένα κλαδιά στα κάρβουνα που έλαμπαν πίσω από τη παραστιά. Ενώ τα κλαδιά άρχιζαν να σκάνε εκείνη βγήκε έξω να γεμίσει νερό τη παλιά σιδερένια χύτρα.

Επέστρεψε μέσα και έβαλε τη χύτρα στη φωτιά τοποθετημένη προσεχτικά πάνω στο τρίποδο, ανάμεσα στα αναμένα κάρβουνα.

Καθώς το νερό ζεστενώταν, χάραξε μια καρδιά στο κερί, το έβαλε στο τενεκεδένιο βάζο και το άναψε. Ξεσκέπασε το καλάθι με τις φράουλες που μάζεψε το πρωί. Βγάζοντας μία την τοποθέτησε πάνω στο ξύλο κοπής.

«Αγάπη… για..  εμένα» μουρμούρησε.

Δουλευε αργά και μεθοδικά. Μετέφερε όλες τις κατακόκκινες φράουλες στον πάγκο σε συγκεκριμένες θέσεις.. Σε λίγο ήταν φανερό. Οι φράουλες σχημάτιζαν μια καρδιά. Έφτιαξε πολλές καρδιές, η μια μέσα στην άλλη μέχρι που δεν είχε άλλες φράουλες. Χαμογέλασε και άρχιζε να τις κόβει. Πότε πότε έκλεινε τα μάτια και χαμογέλαγε πιο έντονα. Καθόλο το διάστημα αυτό όμως η σκέψη της ήταν καρφωμένη στο πως θα είναι η ζωή της όταν θα συναντήσει κάποιον άνδρα.

Ενώ περίμενε το νερό να βράσει, έπιασε ένα μήλο απο εκείνα που κρέμονταν απο τα σχοινιά και χάραξε μια καρδιά με ένα λευκό μαχαίρι.

«αγάπη για μένα!» είπε.

Η γυναίκα κοίταξε το μήλο χαμογέλασε και το δάγκωσε. Η γλύκα του τη δρόσισε. Έφαγε το μήλο αργά, δαγκώνοντάς το δεξιόστροφα.

Σηκώθησε απο τη ρόκα της να έλεγξει το νερό. Λίγο έμεινε για να βράσει. Πήρε το ξήλο κοπής και με τη βοήθεια του λευκού μαχαιριού έριξε τις φράουλες στη χύτρα και είπε:

«Αγάπη για μένα!»

Η ζαχαρόπαστα ήταν φυλαγέμη στο πύλινο δοχείο για τρεις μήνες, ανέπαφη, τώρα όμως ήρθε η ώρα. Η γυναίκα την προσθέσε στο νερό που σιγόβραζε μαζί με τις φράουλες. Απορόφησε το νερό και άρχισε να λιώνει.

Έκατσε κοντά στη φωτιά και πήρε την κουτάλα απο ξήλο κερασιάς. Ανακατεύε αργά και η κουτάλα έπαιρνε την πορεία του ήλιου, σε λίγο η μαρμελάδα φράουλα θα ήταν έτοιμη. Καθώς έβραζε απανελάμβανε με σιγανή φωνή πάνω απο το νερό που έβραζε:

«αγάπη για μενα»

apple_heart

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s