Άλλαξε σελίδα και ανακάλυψε τη μαγεία που σε περιμένει!

abracadabra

Τα υλικά για την προσωπική ευτυχία μας βρίσκονται στο ντουλάπι της κουζινας, στο ψυγείο και στον πάγκο του μανάβη…

Η εξάσκηση της παραδοσιακής τέχνης καλεί τη χρήση διαφόρων εργαλείων ώστε να  ενδυναμωθούν τα απλά τυπικά. Εργαλεία όπως ο οραματισμός, τα κεριά, τα χρώματα, οι λέξεις, τα βότανα, τα λάδια, τα πετρώματα, τα μέταλλα, η αυθυποβολή. Άλλα εργαλεία, φτιαγμένα από εμάς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όμως αυτά είναι απλά οδηγοί της δύναμης, παρά η δύναμη η ίδια. Εμπεριέχουν λίγη ενέργεια η οποία τους χαρίστηκε από τον εκπρόσωπο της τέχνης (εμάς).

Υπάρχει και άλλο ένα μαγικό εργαλείο που είναι στη διάθεσή μας, ένα εργαλείο που εμπεριέχει συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας. Το εργαλείο αυτό βρίσκεται ολόγυρά μας. Το χρησιμοποιούμε καθημερινά και το επικαλούμαστε σχεδόν συνέχεια χωρίς να κατανοούμε την δύναμη που κρύβει. Με μόνο μερικές ενέργειες και ένα δυο οραματισμούς, το εργαλείο αυτό μπορεί να γίνει τόσο δυνατό όσο το πιο σπάνιο πέτρωμα ή το πιο ακριβό σπαθί.

Ποια είναι αυτή η «ανεκμετάλλευτη» πηγή ενέργεια;

Το Φαγητό.

Ακριβώς όπως το διαβάσατε. Το φαγητό. Η βρώμη που είχατε για πρωινό, η σαλάτα με τόνο για μεσημεριανό, ακόμα και το παγωτό σοκολάτας μετά το δείπνο στο εστιατόριο. Όλα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν σαν εργαλείο για την άσκηση της τέχνης.

Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό. Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι τιμούν το φαγητό τους ως προσφορά των αόρατων θεοτήτων που απλόχερα τους το προσέφεραν. Το φαγητό έπαιζε σημαντικό ρόλο στις θρησκευτικές τελετές για τις περισσότερες κουλτούρες καθώς έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον πολιτισμό. Η πνευματική ουσία της τροφής προσφερόταν στις θεότητες ενώ η τροφή η ίδια, αν δεν ήταν προϊόν καύσης με τη θυσία, τότε μοιραζόταν στους πιστούς από τους ιερείς και τις ιέρειες. Το φαγητό συνδέθηκε με τις τελετές μετάβασης όπως η γέννηση, η ενηλικίωση, ο θάνατος.

athina kai hraklhs

Η τροφή δεν ήταν απλά συνδεδεμένη με τις πρώτες θρησκείες, οι πιστοί θεωρούσαν πως διαθέτει μια μη-φυσική ενέργεια. Διάφοροι τύποι φαγητού διαθέτουν διάφορες μορφές ενέργειας. Υπήρχαν τροφές σχετικές με την φυσική κατάσταση, άλλες για νίκη στη μάχη, άλλες για  καλό τοκετό, για υγεία, για έρωτα, για γονιμότητα.

Και ενώ το φαγητό και η μαγεία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα από την αρχή των πολιτισμών, η αξία τους δεν χάθηκε στην πορεία των χρόνων. Η τροφή χρησιμοποιείται ως μέσω μαγείας τόσο στην Ανατολή όσο και τη Δύση, ακόμα και αν δεν αναγνωρίζουμε πια το τυπικό. Για παράδειγμα η τούρτα γενεθλίων. Οι περισσότερες τούρτες έχουν μια ευχή γραμμένη από ζαχαρόπαστα ή σαντιγί, και το κομμάτι της ευχής ανήκει στο τιμώμενο πρόσωπο. Μα γιατί πρέπει να τρώμε τις λέξεις; Στο τυπικό της τούρτας, οι λέξεις είχαν όλη την ενέργεια της ευχής. Οι τούρτες γενέθλιων είναι μια μεταμοντέρνα πυγή φαγητό-μαγείας και ας μη το ξέραμε μέχρι χτες.

Και ενώ η Δύση δείχνει να ξεχνάει τη δύναμη του φαγητού υπάρχουν πολιτισμοί που ακόμα και σήμερα επικαλούνται την ενέργεια συγκεκριμένων τροφών για να καταφέρουν κάτι. Στην Ιαπωνία και την Κίνα υπάρχουν φαγητά που τρώγονται κατά τη διάρκεια των εξετάσεων για επιτυχία ή τροφές για μακροζωία, αγάπη κτλ. Αυτές οι πεποιθήσεις υπάρχουν εδώ και 2000 ή 300 χρόνια αναλλοίωτες.

Αρκετοί θα φοβηθούν, οι περισσότεροι θα σας κοιτάξουν με δυσπιστία όλοι όμως θα συμφωνήσουν πως συγκεκριμένα προϊόντα έχουν ευεργετικές ιδιότητες. Όπως τα βότανα για παράδειγμα. Συγκεκριμένα βότανα προσφέρουν συγκεκριμένες ενέργειες. Αυτό το λέμε βιολογία, μαγεία ή όπως αλλιώς θέλετε εσείς. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως όπως τα βότανα κάνουν κάτι διαφορετικό, έτσι και όλα τα υπόλοιπα βρώσιμα υλικά του πλανήτη μας προσφέρουν την ενέργειά τους απλόχερα.

magissaΤο φαγητό και η μαγεία δεν είναι σκαλοπίνια νυχτερίδας, μουστάκια ποντικού και αυγά φιδιού. Ούτε μαγικά φίλτρα που σε κάνουν γριά ή νέα. Αφού για παράδειγμα το λεμόνι είναι «λευκαντικό» και χρησιμοποιείται σε τελετές «εξυγίανσης» γιατί να μην μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο σπίτι μας ΄φτιάχνοντας μια ωραιότατη λεμονόπιτα έτσι να μυρίσει το σπίτι μας λεμόνι και να εξαγνίστουν και τα πνεύματα.

Αυτή είναι η μαγεία του φαγητού!

Κάθε γεύμα μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε τους αυτούς μας και τον κόσμο. Με τη γνώση, την πρακτική και τον οραματισμό μπορούμε να δώσουμε στο φαγητό μας ενέργειες μαγικές και να το μετατρέψουμε σε φαγώσιμα μαγικά εργαλία!

supermarket

Πρέπει να τρώμε για να ζήσουμε. Και έτσι πρέπει και να έχουμε και τον έλεγχο της ζωής μας αν θέλουμε να είματε ευτυχισμένοι. Και τα υλικά γιαυτό βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας, στο ψυγείο και στον πάγκο του μανάβη!

Άλλαξε σελίδα και ανακάλυψε τη μαγεία που σε περιμένει!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s