Τα υλικά της Φαγητό-Μαγείας και των Μαγικών Μαγειρεμάτων

magissoula

Η Φαγητό-Μαγεία είναι μια απλή και άμεση μορφή μετάλλαξης. Τα σημαντικότερα υλικά είναι το φαγητό και η προσωπική δύναμη του «μάγου». Φυσικά υπάρχουν και άλλα υλικά που είναι αναγκαία για την προετοιμασία και το μαγείρεμα «δυνατών» πιάτων!  Τα υλικά αυτά δεν είναι ούτε δυσεύρετα ούτε πρωτάκουστα στα αυτιά μας. Σκοπός είναι να κάνουμε την ζωή μας νοστημότερη και ωραιότερη!

Δοχεία, Κατσαρόλες, και διάφορες σουπιέρες

Οποιοδήποτε δοχείο είναι χρήσιμο και απαραίτητο για τη πρακτική της φαγητομαγείας (δε μου αρέσει η λέξη.. θα βρω κάτι πιο sexy σας το υπόσχομαι!!). Το μόνο που είναι απαραίτητο να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο είναι πως υλικά όπως Πλαστικό και αλουμίνιο είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ όχι μόνο για τη τέχνη… αλλά γενικά για τη ζωή μας.

ο Φούρνος

Είναι το απόλυτο υλικό μεταμόρφωσης. Μπαίνει το κατσικάκι ως κατσικάκι και βγαίνει λουκούμι!

Αυτό που πρέπει να υπογραμμίσουμε στην παρούσα φάση είναι πως ενώ όλων των ειδών οι φούρνοι είναι κατάλληλοι για φαγητο-μαγεία.. τα μικροκύματα κάθε άλλο παρά καλό μας κάνουν, οπότε και απαγορεύονται. Απαγορεύονται όχι μόνο γιατί είναι επικίνδυνα για την υγεία μας αλλά επίσης δεν επιτρέπουν στο φαγητό να μαγειρευτεί στην ώρα του. Δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη στη ζωή μας γιατί μόνο έτσι θα ευχαριστηθούμε τα γεγονότα.

η Χύτρα (το Τσουκάλι,  η μαρμίτα βρε αδελφέ!)

Κάθε μάγισσα που σέβεται τον ευατό της έχει μια τρίποδη χύτρα που βράζει τα μαγικά της φίλτρα πάνω από τη φωτιά στο τζάκι της κουζίνας!

Τώρα ας αλλάξουμε σκηνικό και ας έρθουμε στο 2015 όπου η σύγχρονη μάγισσα έχει κεραμικές εστίες ή φυσικό αέριο οπότε μια οποιαδήποτε κατσαρόλα μας είναι χρήσιμη΄. Εκτός και αν μένετε στην Νότιο Αφρική όπου η τρίποδη χύτρα είναι μέρος της προίκας σας ή στην Ολλανδία.

σημείωση: η εξέλιξη της μαγικής τρίποδης χύτρας από χυτοσίδηρο είναι οι ελληνικότατες γάστρες (από ότι υλικό και αν είναι)
σημείωση 2: έχει πέσει στην αντίληψή μου οτι ο χυτοσίδηρος είναι στη μόδα πάλι (μετά τη τρέλα με τα κεραμικά τηγάνια).

Πιάτα και πιατέλες

Σύμωνα με διάφορους ειδικούς οι πιατέλες και τα πιάτα κυβερνιούνται από τον ήλιο και το στοιχείο της γης.  Εκπροσωπούν τον φυσικό κόσμο και την αφθονία και τα χρήματα (τι λες τώρα!). Συνεπώς είναι σημαντικό εργαλείο και απαραίτητο ούτως ή άλλως.. Αρκεί να είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά (είπαμε τα πλαστικά ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ!)

Γουδί και Γουδοχέρι

πόσες φορές έχω κοπανίσει μαχλέπι στο γουδί για τα τσουρέκια το Πάσχα!!!

Στα σπίτια μας σίγουρα υπάρχει (Αθάνατη Ελληνίδα νοικοκυρά) είτε μεταλλικό είτε ξύλινο και από το 2004 έχουμε και πέτρινα (ας είναι καλα ο Τζεϊμάκος ο Όλιβερ).

Τώρα αν εσένα σε μπερδεύει το γουδί (πως το καθαρίζουμε μετά?) ίσως να σε βολεύει το μούλτι που είναι πρακτικότατο και ωραιότατο.

σημείωση: κάποια προϊόντα όταν έρθουν σε επαφή με μέταλλο οξειδώνονται και μαυρίζουν.. αλλά για αρχή τουλάχιστον ας χρησιμοποιήσουμε το μούλτι και στη συνέχεια θα το δεις και μόνη σου.. το γουδί δίνει άλλο πρεστίζ.

το Κελάρι

Μέσα στην οικονομική κρίση εγώ μιλάω για κελάρια. Και όμως μέχρι το 1940 όλοι είχανε κελάρια… τώρα το Κελάρι έχει αντικατασταθεί απο το σούπερ μάρκετ το ίδιο ή τα ντουλάπια της κουζίνας.

Κάθε φαγητομαγισσούλα πρέπει να έχει στα ντουλάπια της υλικά όπως το αλάτι, η ζάχαρη, το μέλι, βότανα και μπαχαρικά, δημητριακά (όχι αυτά που διαφημίζει η Συνατσάκη, ούτε τα άλλα με την Κότα!), αλεύρι,ξύδι, λάδι και κάνα όσπριο… Και όλα αυτά σε διάφορα βαζάκια αεροστεγώς κλεισμένα (όχι κυρία μου.. δε θα σου πουλήσω mason jars… )

tip for the witch: το ντουλάπι, κελάρι ή γενικά εκεί που φυλλάς τα τρόφιμα (τα μαγικά υλικά σου ντε!) πρέπει να είναι προστατευμένο απο το κακό το ματι, τη γλωσσοκοπάνα γειτόνισσα και τη νυφίτσα πεθερά (μη σου πω και απο την στριμμένη συννυφάδα) έτσι να φροντίσεις να κρεμάσεις μια πλεξίδα σκόρδα (μη πάρεις κινέζικα πλιζ) και ένα δεμάτι καυτερές πιπεριές (έχει τέτοια στην Ευριπίδου). Ενώ το Κρεμάς το σκορδάκι ή την πιπερίτσα κλείσε τα ματάκια σου και δες τα τρόφιμα στο ντουλάπι να εκπέμπουν τέτοια ενέργεια που τίποτα δε μπορεί να τα προσβάλει και να τα καταστρέψει (κάτι σαν τα ακρουδάκια της αγάπης.. θυμάστε?)

Κουτάλες, Κουτάλια και Σπάτουλες

δε νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση.. Εννοείτε ότι προτιμάμε τις ξύλινες απο τις μεταλλικές ή τις πλαστικές….Πάντως για να ξέρετε, στην Ιαπωνία έφτιαχναν σε κάθε χωριό ένα «άγαλμα» απο κουτάλες ρυζιού (shamoji) και τις «Αγίαζαν» κάθε τόσο για να μην πεινάσει κάνεις.. και σε άλλα μέρη κρεμάνε κουτάλες πίσω απο την πόρτα της εισόδου πάλι για την πείνα  🙂

Πιρούνια

Το αν οι αρχαίοι ημών είχαν πιρούνια ή όχι είναι συζητήσιμο και ακαθόριστο, παρόλα αυτά το Πιρούνι κυβερνάται απο τον Άρη και το στοιχείο του είναι η φωτιά. Στην εποχή μας το πιρούνι είναι βασικό εργαλείο του καθημερινού μας τραπεζιού και για τον λόγο αυτό έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στη φαγητομαγεία. Καθώς το πιρούνι είναι το μέσο που το καθαγιασμένο φαγητο  θα περάσει στο σώμα μας.

Υπάρχουν πολλές δοξασίες που θέλουν το πιρούνι να διώχνει την αρνητική ενέργεια όταν έρχεται σε επαφή με το χώμα.

 Μαχαίρια

Ήταν το πρώτο εργαλείο που έφτιαξε ο άνθρωπος.. λεπίδες απο οψιανό.. και μέχρι και σήμερα το χρειαζόμαστε για να διαχωρίζουμε, να κόβουμε, να ξελεπιάζουμε, να … γενικά χωρίς μαχαίρι δεν μαγειρεύουμε!! 😀

οδηγίες προς ναυτιλλωμένες μάγισσες

  • Όταν μαγειρεύεις για συγκεκριμένο σκοπό φρόντισε να το κάνεις με προσοχή και αγάπη. Να έχεις το σκοπό συνέχεια στο μυαλό σου. Το φαγητό σου έχει την ενέργεια που του δίνεις!
  • Να ανακατεύεις δεξιόστροφα καθώς έτσι θα είσαι σε αρμονία με την κίνηση του ήλιου.
  • Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορείτε να κόβετε το φαγητό σας σε σχήματα σχετικά με το ενδιαφέρον σας (καρδιές, αστεράκια, κύκλους…)
  • Αν έχετε σκοπό να δειπνίσετε με κόσμο καλό θα ήταν μαγειρεύοντας το φαγητό να μη βάλετε όλη σας την ενέργεια (θα τη μοιραστείτε με τους άλλους). όταν θα έρθει η ώρα να σερβίρεται το δικό σας πιάτο εκεί δώστε τα όλα.
  • Μαγειρεύετε με ΑΓΑΠΗ!
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s